Учениците на официалното връчване на сертификатите за участие в проекта.

Момчетата и момичетата от Професионалната гимназия по електротехника добиваха опит в дъщерна фирма на БМВ

Учениците на официалното връчване на сертификатите за участие в проекта.
Учениците на официалното връчване на сертификатите за участие в проекта.

40 ученици от Професионалната гимназия по електроника и електротехника преминаха производствена практика в Англия, Германия и Чехия по „Еразъм плюс“. Момчетата и момичетата, подбрани прецизно след предварителна селекция по успех и езикова подготовка, добивали умения във водещи фирми в областта на електротехниката. Заедно с тях са били и четирима преподаватели по практика, стана ясно на информационния ден по проект „Професионални умения и нови възможности”.

По време на триседмичния си престой в Либерец, десетимата ученици са работили в завод за електроника и дъщерна фирма на БМВ. В Карлсруе други 20 младежи добивали нови знания за електро проектирането. Компютърна фирма от Плимут пък възложила на пловдивските ученици окабеляване и асемблиране. В английския град десетимата наши стажанти били настанени в местни семейства, за да се запознаят от близо с бита, традициите и културата.

erasmus15

Свидетели на презентацията за това как гимназистите са се справили със задграничните стажове станаха и представители на фирми от „Тракия икономическа зона”, Община Пловдив, Пловдивският и Техническия университет, работодатели от софтуерни компании. Те се включиха в кръгла маса на тема „Заедно с бизнеса: Готови ли сме да удовлетворим нуждите на трудовия пазар?”

Професионалната гимназия по електроника и електротехника спечели  Харта за мобилност в областта на професионалното образование за 2017-2020 година. Хартата се дава за висококачествени проекти за мобилност и дава възможност на учебното заведение да кандидатства по програма „Еразъм плюс“ при облекчени условия. Училището е отличено също с плакет и сертификат за качествено изпълнение на проекти по „Еразъм плюс“ от Центъра за развитие на човешките ресурси.