Кметът на "Централен" Георги Титюков пожела кабинетите да се ползват основно за профилактика.
Кметът на “Централен” Георги Титюков пожела кабинетите да се ползват основно за профилактика.

Всички 40 здравни кабинети в детските градини и училища на територията на район “Централен” са изцяло обновени. Нови са обзавеждането и оборудването, което не е подменяно  повече от 10 години. Съвременната здравна мебелировка – лекарствен шкаф, медицинска кушетка, помощна маса, бюро и офис оборудване, възлиза на стойност 33 190 лева. Това обяви днес районният кмет Георги Титюков, който откри един от ремонтираните кабинети в ОУ „Екзарх Антим I”.

През  новата учебна година за децата и учениците от 14 детски градини, 15 училища, 8 професионални гимназии и 3 социални институции, разположени на територията на район „Централен”, 45 медицински специалисти ще полагат здравни грижи в напълно ­обновени здравни кабинети. Помещенията са пребоядисани, подменени са подовата настилка и дограмата, като реновирането е глътнало  56 639 лева.

„Надявам се децата да посещават кабинетите основно за профилактика. Създали сме по-приятна и комфортна обстановка в помещенията за медицинските сестри, фелдшерите и лекарите”, каза Титюков.

Предстои до края на месец септември кабинетите да бъдат снабдени и с 41 преносими компютри и мултифункционални устройства на обща стойност 55 573 лева.