DSC02098

Матине край коледното дърво се проведе в къща „Клианти.” Събитието е част от празниците „Светлина и надежда” 2018  и е съвместен проект на общински институт „Старинен Пловдив” и ДГ „Майчина грижа”. Четиригодишните малчугани от II група изслушаха приказка за историята на коледното дърво и Белобрадия старец, а след това участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички. Не пропуснаха да покажат произведенията си в импровизирана изложба. Хлапетата се включиха в драматизация на приказка с Дядо Коледа, където всяко дете  влезе в ролята на приказен герой.

Малчуганите в един глас заявиха, че много са слушали през цялата година и са написали своите писма до Лапландия, като се надяват желанията им да се изпълнят. Накрая децата получиха бонбони, изпратени специално за тях от Дядо Коледа.

Довечера в Балабановата къща ще се състои коледеният концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ – лауреати на Клавирен конкурс „Шуман – Брамс.

Културен център „Бялата къща” утре е домакин на работилница „Пътуваща картичка на надеждата”.

„Да подготвим коледната нощ” е спектакълът, който ще представи на 16 декември от 11 часа в Малката базилика детска театрална школа „Арлекин“ към Театър „А`парт”. Малките джуджета ще разкажат за обичаите и традициите на празника.  С шеговита викторина  ще проверяват знаят ли децата защо празнуваме и научили ли са своето приветствие към Дядо Коледа.

Отново на 16 декември е кледеният концерт на Детска формация за автентичен фолклор „Куклици“.

DSC02081