Децата, които посещават  частни детски градини и занимални, вписани в Регистъра на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, могат да продължат обучението  си в тях

Децата, навършили 4-годишна възраст, задължително ще трябва да посещават предучилищни групи от началото на следващата учебна година. Тези от тях, които не са били записани в първа група през 2022 г., ще постъпят във втора на 15 септември, съгласно промените в Закона за предучилищното и училищното образование от учебната 2023/2023 година.

От отдел „Образование“ на Община Пловдив напомнят, че в текущите класирания родителите на 4-годишните вече могат да подават заявления и приетите да постъпят веднага в първите групи за настоящата учебна година. От основното класиране на 11.05.2023 г. децата кандидатстват за новата учебна година и следва да постъпват на детска градина на 15 септември.

Децата, които посещават  частни детски градини и занимални, разкрити с разрешение на министъра на образованието и науката и вписани в Регистъра на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, могат да продължат обучението  си в тях.

Четиригодишните, за които възпитанието, отглеждането и обучението са организирани от родителя, следва да преминат на самостоятелна форма на обучение в избрана от тях детска градина, съгласно разпоредбите на чл. 67 от Закона за предучилищното и училищното образование.

До края на годината се очаква Община Пловдив да обяви 500 допълнителни места в новостроящите се сгради за детски градини.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.