Митове и легенди за магическото действие на водата в мащабен аудиовизуален спектакъл от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата”

Митове и легенди, свързани с морето и магическото действие на водата, ще бъдат разказани в мащабен аудиовизуален спектакъл в Дом на културата на 23. декември от 19.30 часа. Представлението „Приказки за Черно море” е с препратки към митовете за Ноевия ковчег, Одисей, Орфей и Евридика, които ще бъдат умело вплетени с българските легенди за варненския Некропол, Тракийските съкровища на България, нестинарството и  Дните на Водици. Събитието е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата” и се осъществава в партньорство с Театрално-музикалния продуцентски център Варна и Община Варна.

Проектът залага на авторска музика, визуални мултимедийни и кинематографични кадри и изображения, вокално и стилово разнообразие и съвременна оригинална хореография. Музиката на Страцимир Павлов е разделена в 7 пиеси за хор, оркестър и солисти. Тя ще бъде изпълнена от Amaranth Orchestra. Режисурата, сценарият и либретото  са поверени на Нейчо Петров и Антоанела Петрова. Хореографията е на Анастасия Неделчева. Ефектните мултимедийни и 3D мапинг изображения са създадени от студиата „Stalker BG” и “ZOOM Design”.

Билети могат да бъдат закупени от Билетен център пред Община Пловдив.