Сградата на ОУ „Захари Стоянов“ претърпя основен ремонт, реконструкцията на три детски градини ще продължи и след 15 септември

Текущи ремонти са били извършени в 36 общински училища през лятото, отчетоха от общината. Те са свързани основно с боядисване на класни и учителски стаи, коридори и кабинети; циклене и лакиране на паркети; освежаване на физкултурни салони и съблекални; подмяна на подови настилки; ремонт на отоплителни инсталации; на санитарни възли; подмяна на врати.

С пари от резерва, който се заделя от средствата, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив, аварийни ремонтни дейности са извършени в ОУ „Гео Милев“, СУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Васил Левски“, ЕГ „Пловдив“, СУ „Братя Миладинови“, ОУ „Димитър Талев“, ОбУ „Пенчо Славейков“. Ремонтирани са покривите на основните сгради или на физкултурните салони, а в Английската – на общежитието.

13 училища получиха финансиране по общинската образователна програма за реконструкция на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства.

Основен ремонт претърпя сградата на ОУ „Захари Стоянов“, свързан с мерки за повишаване на енергийната ефективност – саниране и подмяна на осветлението.

Продължават ремонтните дейности в СУ „Любен Каравелов“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Пълната реконструкция на сградата на училището на ул. „Бранислав Велешки“ приключи, стартирани са ремонтните дейности на втората на ул. „Марагидик. Направена е организация учебните занятия да се провеждат в завършения корпус.

В 33 детски градини са извършени ВиК  и ремонти на санитарни възли, хидроизолация на покрив, газифициране, боядисване на помещения, премахване на пясъчници, облагородяване на дворни пространства и реконструкция на площадки.

До стартирането на учебната година ремонтните дейности няма да бъдат приключили в ДГ „Захарно петле“. На втория адрес на ул. „Ген. Котузов“ все още се извършва саниране. Продължава реконструкцията на ДГ „Снежанка“ и ДГ „Перуника“, затова децата от тези градини са временно преместени в други детски заведения.

До края на ноември предстои в ДГ „Здравец“ и ДГ „Малина“ да бъдат направени площадки за обучение по безопасност на движението.