IMG_3939 (2)

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Пловдив Иван Тотев наградиха първите трима от 18-те победители в „Зелената олимпиада“. Отличниците и още 350 техни връстници бяха гости на спектакъл „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Събитията са част от образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите. В „Зелената олимпиада“ тази година се включиха близо 7000 деца от цялата страна.

Тримата отличници от Пловдив взеха награди според възрастта си – МРЗ-плеър за Росица Георгиева от 2 клас на ОУ „Кочо Честименски“, мобилен телефон за Ива Георгиева – 7 клас в СОУ „Св.св Кирил и Методий“ и таблет за Томислава Сарийска от 11 клас  на ЕГ „Иван Вазов“.

„Продължавайте да бъдете наши екопомощници. Ако обичате своя град и искате да бъде чист, от вас зависи да направите малките стъпки и усилия, за да го запазите“, призова учениците министър Ивелина Василева.

Кампанията „Яко е да си еко“ цели да подпомогне формирането на екологично съзнание и любов към зелената идея сред младите хора. Тя е съсредоточена върху две от основните екологични теми – „Отпадъци“ и „Подобряване качеството на атмосферния въздух“.