Охраната в засилена след снощния инцидент, психолози работят с децата, обявиха от общината

Охраната на Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария Луиза“ е засилена след снощния инцидент там, съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по социални дейности Анести Тимчев.

По данни на полицията снощи 33-годишен мъж е прескочил оградата и е нападал 17-годишна възпитаничка на центъра, от която има дете. След това избягал, скрил се при родителите си в квартал “Столипиново”, а по-късно се хвърлил от висока жилищна сграда в Пловдив и загинал на място. Веднага след нападението е повикана линейка и пострадалото момиче е настанено в болница. Направени са му две операции в областта на гърдите и корема. Засега няма опасност за живота му, но се правят допълнителни изследвания. Детето също е добре.

Директорът на комплекса Дарина Кукева днес е в болницата при пострадалото момиче.

„Психолози вече работят индивидуално с възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип, които са 28. Още сутринта бяха набелязани мерки за засилване на охраната на комплекса заедно със заместник-кмета по сигурността Йордан Ставрев и с началника на Шесто РУП Николай Кирков. Имаме пълното им съдействие, за да не се създаде допълнително напрежение“, коментира Анести Тимчев.