Пловдив ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 27 март в Конгресния център на панаира, водещи са Иван и Андрей

За втора година Община Пловдив ще бъде домакин на форума „Живот и кариера -защо в България?“. Събитието ще се състои на 27 март в Конгресния център на Международен панаир Пловдив с нови гост-лектори и щандове на 31 компании в страната. В рамките на 5 часа, освен вдъхновяващи истории на успеха, посетителите ще могат да се срещнат с потенциални  работодатели. Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на www.bulgariawantsyou.com

Тъй като форумът бе отложен през януари заради пика на Ковид вълната, организаторите напомнят, че всички направени регистрации ще важат за 27 март без нужда от нова заверка.

По традиция събитието „Живот и кариера – защо в България“ ще бъде открито от основателите на платформата Bulgaria Wants You – Иван Христов и Андрей Арнаудов.

„Целта е да мотивираме младите хора да се развиват у нас и да ги запознаем с възможностите за работа, които компаниите в България предоставят. Посетителите ще получат безценни съвети от професионалния и житейски опит на реализирани предприемачи и бизнес лидери. Посланието към всички ще бъде едно – „Намери причина да останеш“, казва Андрей Арнаудов.

Икономистът Николай Василев, Дарин Маджаров, IT предприемачите Димитър Караиванов и Стефан Григоров, както и Иван Георгиев и Евгени Борисов от Pontica Solutions, ще бъдат част от лекторите на форума.