Детските градини от район „Северен” отбелязаха Деня на славянските първоучители заедно с празничен концерт

IMG_3455

300 кандидат-първолаци превзеха снощи зала „Строител”, за да отбележат Деня на славянските първоучители с общ празничен концерт. Събитието за малчуганите от подготвителните групи на осемте детски заведения се проведе под патронажа на кмета на район „Северен” Ральо Ралев.

Бъдещите първокласници и техните родители и учители препълниха залата, която от входа още ги посрещна с богата изложба от детско творчество, с красив декор от балони за изпълненията със звукови и светлинни ефекти.

Под наслов „Рисуваме, пеем, танцуваме” район „Северен” отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий. Облечени в приказни костюми и носии, децата показаха танцов и певчески талант, а родителите направиха стотици снимки, за да запаметят празничните мигове. Класическият валс, чардашът и романсът, рокендролът и танцът на мажоретките се преплетоха със завладяващите български фолклорни ритми.

Кметът Ралев поздрави всички малки артисти, техните учители и родители с настъпващия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост и поднесе на директорите на детските градини грамоти за участие.

Всички изпълнители се събраха под разноцветния купол на сцената за снимка, а над тях се изсипа дъжд от  разноцветни балони и фойерверки.