Началото на сътрудничеството между университета и училището бе дадено от началото на учебната година

Тридесет педагогически специалисти от  ОУ “Димитър Талев” са подали заявка за учители наставници при  практическата подготовка и квалификация  на студентите от  ПУ “Паисий Хилендарски”. Сътрудничеството между висшето учебно заведение и основното училище стартира от началото на тази учебна година.

“Сътрудничеството е израз на стремежа ни да предлагаме качествено образование, което непрекъснато надграждаме. Мултиплицирането на педагогическото майсторство на учителите с опит към кандидат-учителите е безспорно работещ инструмент за приемственост и качество на образователните продукти, както на училището, така и на университетите”, мотивира се директорът Ирина Чолакова.

Към момента 70 студенти от Педагогическия и Филологическия факултет влизат в учебни часове, за да наблюдават интерактивни и иновативни методи на преподаване, техники за мотивиране и поощрение, критерии за оценяване напредъка на учениците.

ОУ “Димитър Талев” е иновативно училище от 2018 г. През юни т.г. бе домакин на регионален форум по НП “Иновации в действие”, на който представи резултатите от реализиран в рамките на четири години проект “С иновации за ефективно образование към успешни личности”.

“Потърсеното от страна на Пловдивския университет сътрудничество с нас е стимулираща оценка за начина, по който правим ефективно обучение и организираме образователната среда. Влизайки в ролята на наставник, който и оценява качеството на изпълнение на поставените задачи от стажант-учителя, колегите са още по-мотивирани, уверени и отговорни за постигане на високи резултати от труда им. За университета пък това е приемственост при подготовката на бъдещите учители”, добавя Ирина Чолакова. И добавя, че 30% от учителите в училището са стартирали кариерата си направо от студентската скамейка.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.