SONY DSC

Квесторите не са „засекли“ и нито един кандидат, който да е опитвал да преписва

30 от кандидат-студентите, явили се на втория предварителен онлайн изпит по математика в пловдивския филиал на Техническия университет, са изкарали шестици. Тест от разстояние решаваха 600 младежи от цялата страна, като 50 от тях са желаещи да учат във филиал под тепетата, уточни директорът проф. д-р Въльо Николов.

Отличните оценки са 16, скъсани няма. Резултатите на средношколците от изпита на 11 април са по-добри от тези от първия дистанционен изпит по математика през март. Във втория обаче няма пълен отличник, докато в първия имаше двама, припомни проф. Николов. Квесторите не са „засекли“ и нито един кандидат, който да е опитвал да преписва. Един преподавател е натоварен да  отговаря за работата на четирима кандидат-студенти. За решаването на теста е използвана специална платформа за отдалечено провеждане на изпити, която е разработка на научен екип от Техническия университет в София.

Остава още един предварителен изпит по математика, който ще се проведе отдалечено на 25 април. На него могат да се явят всички, които заплатят таксата за участие от 30 лева, включително и тези канидат-студенти, които вече са участвали в предишните и искат да получат по-висока оценка.