Положителните проби на преподавателите от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Скутаре станаха 7

Тригодишно дете от ДГ „8 март“ е диагностицирано с коронавирус, съобщиха от областната администрация. То посещава 1 Б група и за последно е било в градината на 2 октомври. В момента се провежда лабораторно изследване на персонала от групата, която е поставена под карантина. За 14 дни остават вкъщи както децата, така и персоналът. Връчени са предписания на директора.

Към днешна дата в ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Скутаре са установените положителни проби за КОВИД-19 са общо 7  души от педагогическия персонал. С положителен резултат е и един човек от обслужващия персонал. Припомняме, че преподавателите в училището са общо 15, а четирима души са помощен персонал. На всички резултатите вече са получени.

Карантинирани ученици, контактни на положителни учители, са 16 деца от 1 А клас, 16 – от 2 клас и 12 – от 4 клас. Обучението остава дистанционно за цялото училище – 8 паралелки от първи до седми клас, общо 108 деца.

На територията на Пловдивска област има  40 новодиагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие. 436 са потвърдените нови случаи в страната при направени 5 431 PCR теста. Това е най-високият брой  от началото на пандемията.

При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да бъдат въведени нови мерки, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.