Над 900 ученици и учители взеха участие в щафетни игри, тенис на маса, футбол и баскетбол, включиха се в утринна физзарядка и играха пилатес за Eвропейския ден на спорта в училище

„Голяма ни мечта е най-сетне да имаме физкултурен салон, защото в момента учениците няма къде да водят часове“, каза директорът инж. Камелия Стоянова

С резултат 25:18 точки завърши волейболната среща между учителския и отбора на учениците в Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Повод за срещата бе днешният Европейски ден на спорта в училище, в който се включиха над 900 гимназисти и преподаватели. „Ние просто се оказахме по-опитни, иначе момчетата дадоха всичко от себе си и се представиха достойно“, коментираха преподавателите по физическо възпитание Николай Мекерев и Христо Тафков.

Денят започна с утринна физзарядка, водена от преподавателя по спорт Кристалина Цекова, която след това направи и тренировка по пилатес за дамите, за които фигурата не е без значение. Специален поздрав към възпитаниците на ПГЕЕ и послание за активен и здравословен начин на живот отправи лекоатлетката с множество успехи и медали Тезджан Наимова, която се включи с видеообръщение. Инициативите тази година са под мотото „Спорт #безотпадъци.

По-късно през деня продължиха баскетболните и волейболните мачове между класовете, беше добавена и фитнес тренировка в двора, както и щафетни игри.

По обед беше отключено и сърцето от благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“. Събраните капачки бяха опаковани и приготвени за предаване на организаторите на кампанията. А с част от материалите момичетата от ПГЕЕ изработиха табела с надпис и послание към училището.

Турнирът по тенис на маса събра много участници и зрители във вътрешния двор на гимназията. Веднага след него на живо в социалните мрежи беше излъчен и традиционният флашмоб, който и тази година обедини голяма част от възпитаниците на ПГЕЕ със серия от различни упражнения. Ранният следобед премина под знака на футбола, след което продължиха щафетните игри.

„Голямата ни мечта е най-сетне да имаме физкултурен салон. Сегашният е включен за ремонт по ОП „Региони в растеж“, но вече осма година очакваме той да стартира. Трябва да помислим за спешен вариант през зимните месеци, тъй като децата няма да има къде да водят часове“, казва директорът инж. Камелия Стоянова. Много от възпитаниците на гимназията се занимавали професионално с гребане, футбол, бойни спортове, волейбол и баскетбол.