Квесторите са инструктирани по три пъти, зрелостниците също, увериха от Регионалното управление по образование

640-420-nagrazhdavat-najdobrite-uchastnici-v-uchenicheskata-kampaniia-gramotni-li-sme

213 са зрелостниците от областта, които не са допуснати до участие в матурите. По-голямата част са от професионални гимназии в Асеновград, Карлово, Брезово, Перущица и Пловдив, има и от СУ-та. Основната причина са невзети изпити.

Малко над 4600 ще се явят на задължителната матура по български език утре. От Регионалното управление по образованието увериха, че навсякъде е направена перфектна организация. Поне по три пъти са инструктирани всички 1700 квестори. Директорите са провели извънредни родителски срещи, за да уведомят семействата на зрелостниците са мерките по организация и провеждане на кампанията. 12-класниците, на свой ред, също са инструктирани за видеонаблюдението и санкциите при констатиране на опит за измама.

РУО учредява награди за квестори за безупречно изпълнение на задълженията им при провеждане на ДЗИ и НВО, които ще бъдат връчени в края на юни на церемонията по награждаване на отличените учители и директори. Номинациите за награждаване на квесторите трябва да бъдат подадени от директорите на училищата-центрове за провеждане на ДЗИ и директорите на училища, в които се провежда НВО за 7 клас, чрез мотивирано предложение.