203 деца ще се качат утре на сцената на Дома на културата “Борис Христов”, за да отбележат половинвековния юбилей на детското заведение. Спектакълът с приказен сюжет ще потопи публиката в магическия свят на вълшебствата и доброто. Малките таланти ще разказват истории с песни, танци и етюди. Началото на празника, на който са поканени родители, бивши учители и приятели на „Буратино“, ще бъде дадено в 16 часа. Концертът ще бъде излъчван на живо в YouTube, като линкът ще бъде качен на фейсбук страницата на ДГ „Буратино“.

„Цялата 2022 година минава под знака на юбилея ни. До дни ще бъдат обявени резултатите от Националния конкурс за детска рисунка на тема “Буратино и приятели”, който организираме“, казва директорът Кристина Йончева.

На 8 май тя и екипът й ще посрещнат колеги от предучилищно заведение „Don Lorenzo Milani“ в Италия, с които в продължение на седмица ще обменят опит за нови методи на преподаване и обучение чрез изкуство. Проектът „Бъдещи умения и компетенции за деца“ се осъществява по програма „Еразъм+“.

Детска гадина “Буратино” е открита на 23 май 1972 г. и тогава носи името “Комсомол”. В момента в градината има седем групи. Всички се обучават по метода “Монтесори”. Предстои разширение на детското заведение с три групи. В момента тече проектиране на допълнителната пристройка.