Сумата е заложена в бюджета за тази година, обяви кметът Иван Тотев. 50 училища ще се модернизират по общинската програма
Image_6099511_126
200 000 лева са заложени в тазгодишния общински бюджет по програмата за модернизация на образованието. Те са част от стратегията за развитие на пловдивското образование.
“Проектът стартира преди пет години с 30 000 лева, след което увеличихме сумата на 50 000”, обясни кметът Иван Тотев. На проектен принцип всяко училище кандидатства за средства, с които да закупи съвременна техника, като дофинансира с 30%.
“От тази година средствата значително се увеличават, защото наблюдаваме отблизо работата на училищата и виждаме колко огромен е ефектът. Между 180 и 200 000 залагаме и за догодина”, уточни градоначалникът. Целта е повече училища да могат да се включат с проекти, като прогнозата е, че през тази година ще се модернизират около 50.
“Всички в образователната система сме длъжници на децата. Невинаги училищните бюджети стигат за инвестиция в технологии. От миналата година в седем училища пилотно дигитализираме целия образователен процес – от даването на домашни, през контролните, до комуникацията с родителите”, добави зам.-кметът по образование и иновации Стефан Стоянов.