Над 200 деца и младежи от 15 области ще вземат участие в Националния конкурс за млади изпълнители, който се провежда днес и утре в града под тепетата. Талантите са разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. Техните изпълнения на сцената на Военния клуб  ще  оценява компетентно жури от утвърдени пловдивски музиканти, певци, вокални педагози и продуценти.

За 15-те години от своето съществуване конкурсът за забавна песен привлича талантливи деца от цялата страна. От неговата сцена са получили  успешен старт Мария Илиева, Антония Маркова, Соня Мембреньо, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, 4Magic.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН за закрила на деца с изявени дарби и част от Националния календар за изяви по интереси.

По време на официалното откриване двигателят на инициативата Теодора Чернева получи сертификат за „Добър български конкурс“ от проведена анкета с 2600 участници за определяне на нивото на този тип надпревари в България.