Пловдив е домакин на международната конференция, организирана от Център за творческо обучение

200 директори и учители ще обсъждат на международна конференция в Пловдив социалното и емоционално образование. Участниците ще говорят за STEM, трансформиращата сила на технологиите и представянето на иновативни методи за педагогическа работа. Официалното откриване е на 10 ноември от 9 часа в кино „Арена“.

Темата на конференцията е “Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход”. Участие в нея ще вземат и представители на училища, университети и институции от Малта, Румъния, Гърция и Италия, Южна Африка, които ще представят и споделят своите успешни истории и добри практики от въвеждането на проектно базираното обучение и иновациите. Представители на технологичните гиганти Google и Intel също ще вземат участие в конференцията, за да представят свои успешни образователни практики за иновативно обучение.

В първия ден на форума ще бъдат представени „Умения за иновации – СЕО, технологии и STEM” от Луиджи Песина, представител на INTEL Corporation, „Социално и емоционално образование като цялостен училищен подход“ – презентация на проф. Кармел Чефаи от Център за устойчивост и социално-емоционално здраве към Малтийския университет. Павел Червони, ръководител „Образование“ за Централна и Източна Европа на Google ще разкаже за това как изглежда образователната трансформация, а представители на местната власт ще говорят за местните образователни политики.

По време на конференцията ще има работилници с отворен урок от “Умения за иновации”, където учители и ученици от ПМГ “Проф. Емануил Иванов” – Кюстендил ще представят своите успехи. Ще бъде представен и методът RoBy – учене чрез игра и стратегии за промяна на микроклимата в класната стая, както и работилницата „Климатична фреска“ – да учиш като на игра, която ще представи методи, стимулиращи куража да бъдеш несъвършен и използването на насърчението вместо похвала в класната стая.

Училищата от село Ардино, Национална финансово-стопанска гимназия – София и ЕГ “Иван Вазов” – Пловдив ще представят своите постижения с иновации чрез модела 1:1. А Симеон Марков, ученик от първата паралелка с 1:1 от езиковата гимназия ще разкаже за това, че да учиш с този модел е преди всичко приятно и интересно, ще сподели опит и за знанията, уменията и компетенциите, които той развива.