Възпитаниците на детското заведение влязоха в ролите на зората, на звездички и мишлета, танцуваха валс, народни и модерни танци

200 деца грейнаха на сцената на Военния клуб и показаха разнородни таланти на тържествения спектакъл за половинвековния юбилей на своята детска градина. Под мотото „50 години щастливи деца в ДГ „Зора”, талантливите момчета и момичета се превърнаха в истински артисти и танцьори за радост на своите родители и гостите на празника.

„Детето във всеки живее, детето чудесно умее любов да дари и надежда, и щастливи сълзи”, запяха за начало на празника малчуганите, отправяйки послание към отдавна порасналите да не забравят, че и те са били на тяхната възраст и че няма нищо по-хубаво от детството.

След песента „Детето в нас”, възпитаниците на ДГ “Зора” се превъплътиха в ролите на Зората, звездички и мишлета. Докато танцуваха валс, народни и модерни танци, мултимедийна презентация върна публиката назад във времето, за да припомни основаването на градината през февруари 1969 г., както и дейността й през годините.

Цяла приказна картина сътвориха децата от трета група „Слънчо“, които показаха, че няма нищо по-красиво от изгряващата зора. По време на своя танц най-малките от група „Звездичка“ опитаха да достигнат небето,  а момчетата и момичетата от втора група се превърнаха в малки мишлета, които старателно пазеха сиренцито от страшния котарак. Трета група представи  танц на приятелството. Подготвачетата, които след броени дни напускат детската градина, обещаха да не забравят своите учители, а за да покажат колко много са научили през годините в „Зора”, изпълниха валс и се впуснаха в ритъма на лятната фиеста.

За да почувстват празника като публика, а не само като изпълнители, малчуганите от детската градина се радваха заедно с публиката на студентския танцов състав “Пълдин” при Университета по хранителни технологии.

По повод юбилея детското заведение бе удостоено с почетен знак на Пловдив. Директорът на детската градина Дора Янева получи поздравителни адреси от кмета на община Пловдив Иван Тотев и от кмета на район „Централен” Георги Стаменов.