83 деца остават извън списъците, сочат резултатите

196 деца са в списъците за първи клас, като 78,6 % от тях са приети по първо желание. Това показват резултатите от второто електронно класиране за 2021/2022 учебна година. Участие взеха 279 деца, които кандидатстваха за обявените 551 свободни места.

Приетите трябва да се запишат до 2 юли. До тогава родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка в училището, в което са класирани. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като сверяването е автоматично. Препоръката към родителите на класираните е да уточнят времето за записване, като се свържат с представители на училището или потърсят актуална информация на интернет страницата му.

За неприетите 83 деца предстои трето класиране, което ще се проведе на 13 юли. Свободните места ще бъдат обявени до 5 юли . Срокът за подаване онлайн на заявления е 11 юли, а за документи на хартиен носител в училищата – 8 юли.

Заявленията на некласираните деца се прехвърлят автоматично към трети етап, но предвид променения брой свободни места съветът е да се подадат нови заявления, съобразени с възможностите за прием. За целта е необходимо да се анулират първоначалните заявления и да се подадат нови.