Вокалистите на формацията представиха 20 песни на композитора Невена Кичукова на Летния театър, на сцената се качиха таланти от осем детски градини

Над 170 деца участваха в празничния концерт „Пеещите котенца и приятели“. Вокалистите от популярната пловдивска формация представиха 20 детски песни на композитора Невена Кючукова, която над 50 години работи и твори текстове и музика за млади изпълнители. Заедно с малките певци на сцената на Летния театър излязоха техни приятели от танцови формации на 8 детски градини – „Вяра“, „Зора“, „Буратино“, „Дружба“, „Слънце“, „Светлина“, „Чучулига“, „Червената шапчица“, както и на ТФ „Деница“.

10 нови детски песни направиха своя дебют – „Българската азбука“, „Елече за мече“, „Дъжд, цоп и бурно море“, „Празник в гората“, „Катеричка“, „Весела игра“, „Таралеж“, „Вълшебната топка“, „Мишленце“ и „Есен“. Техен е автор е Невена Кючукова – създател и художествен ръководител на ДВГ „Пеещите котенца“. Аранжиментите са на доц. д-р Веселин Койчев (преподавател в АМТИИ и в ПУ, съосновател на „Бели, зелени, червени“), на  Светлин Стайков (преподавател в АМТИИ и музикант в Биг Бенд Пловдив) и на композитора Валери Костов.

„Дъжд, цоп и бурно море“ е вдъхновена от малката внучка на Невена – Мила, която е на 2 години и живее с родителите си във Франция. Тя бе изпълнена от солистите и вече пораснали „Пеещи котенца“ Виктория Пенева и Божидар Стоянов. Специален гост на празничния концерт бе талисманът на вокалната формация – Пеещият котарак, изпълнен от актьора на Пловдивския куклен театър Димитър Николов.

Невена Кючукова благодари на участниците и колегите за организацията на концерта и връчи грамоти на аранжорите на песните. С грамоти бяха удостоени и музикалните ръководители, подготвили танците за концерта.

„Поздравления за прекрасния концерт и невероятните песни“, каза дългогодишният музикален педагог Мария Чобанова – майка на диригента и музикален директор на Пловдивската опера Диан Чобанов. „Във възторг съм! Толкова труд, такава пъстра красота, а песните на Невена са разкош!“, написа след спектакъла корепетиторът на Хора на пловдивските момчета Юлия Петрова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.