Вокалистите на формацията представиха 20 песни на композитора Невена Кичукова на Летния театър, на сцената се качиха таланти от осем детски градини

Над 170 деца участваха в празничния концерт „Пеещите котенца и приятели“. Вокалистите от популярната пловдивска формация представиха 20 детски песни на композитора Невена Кючукова, която над 50 години работи и твори текстове и музика за млади изпълнители. Заедно с малките певци на сцената на Летния театър излязоха техни приятели от танцови формации на 8 детски градини – „Вяра“, „Зора“, „Буратино“, „Дружба“, „Слънце“, „Светлина“, „Чучулига“, „Червената шапчица“, както и на ТФ „Деница“.

10 нови детски песни направиха своя дебют – „Българската азбука“, „Елече за мече“, „Дъжд, цоп и бурно море“, „Празник в гората“, „Катеричка“, „Весела игра“, „Таралеж“, „Вълшебната топка“, „Мишленце“ и „Есен“. Техен е автор е Невена Кючукова – създател и художествен ръководител на ДВГ „Пеещите котенца“. Аранжиментите са на доц. д-р Веселин Койчев (преподавател в АМТИИ и в ПУ, съосновател на „Бели, зелени, червени“), на  Светлин Стайков (преподавател в АМТИИ и музикант в Биг Бенд Пловдив) и на композитора Валери Костов.

„Дъжд, цоп и бурно море“ е вдъхновена от малката внучка на Невена – Мила, която е на 2 години и живее с родителите си във Франция. Тя бе изпълнена от солистите и вече пораснали „Пеещи котенца“ Виктория Пенева и Божидар Стоянов. Специален гост на празничния концерт бе талисманът на вокалната формация – Пеещият котарак, изпълнен от актьора на Пловдивския куклен театър Димитър Николов.

Невена Кючукова благодари на участниците и колегите за организацията на концерта и връчи грамоти на аранжорите на песните. С грамоти бяха удостоени и музикалните ръководители, подготвили танците за концерта.

„Поздравления за прекрасния концерт и невероятните песни“, каза дългогодишният музикален педагог Мария Чобанова – майка на диригента и музикален директор на Пловдивската опера Диан Чобанов. „Във възторг съм! Толкова труд, такава пъстра красота, а песните на Невена са разкош!“, написа след спектакъла корепетиторът на Хора на пловдивските момчета Юлия Петрова.