Талантливото момиче от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства подкрепи инициативата „КЦМ за децата”

Шест картини с приказни сюжети ще радват от днес малките пациенти от детското отделение на УМБАЛ „Пълмед”. Техен автор е 17-годишната Мартина Колева, която дарява пълните с настроение цветни платна с идеята болничното пространството да не изглежда толкова страшно и това да помогне за по-бързото възстановяване на децата.

11-класничката взела решение да подкрепи проекта „КЦМ за децата“, като създаде творби за настанените в детското отделение малчугани. Участието й в кампанията никак не е случайно, тъй като Мартина е дъщеря на дългогодишен работник в комбината. За благородната кауза й помагал служителят от компанията Атанас Славов. Настоящата инициатива е в рамките на програмата „КЦМ Благодетел“, създадена да насърчи хората, работещи във фирмите от КЦМ 2000 Груп да правят добро.

„Ако компанията застане зад теб и те насърчи в работно време да организираш своята инициатива и ако ти предостави средства за това – това е една безценна подкрепа. Тази година реализирахме прекрасни проекти, които донесоха много радост”, обяснява Весела Балтова – експерт „Човешки ресурси и вътрешни комуникации”.

Фирмите от  Групата застават зад ключови събития на местно и национално ниво, свързани със съхранението на българската история и развитието на културата, спорта и образованието. Работниците и служителите на КЦМ активно участват в социалната политика, водена от компанията, чрез инициирането на множество обществено значими каузи.

От КЦМ финансирали закупуването на материали за картините, които днес ще бъдат дарени на УМБАЛ „Пълмед“. Мартина се занимава професионално с живопис и графика, има една самостоятелна изложба в София и участия в няколко групови. Това не е първото й участие в благотворителна инициатива – работила е по различни проекти със социална насоченост, съвместно с чуждестранни артисти.