Благотворителният базар на 8 г от Математическата гимназия събра сериозната сума в подкрепа на детето със Синдром на Даун. Каузата подкрепиха също ЕГ “Иван Вазов” и СУ “Св. Седмочисленици”

Математическата гимназия събра 1650 лева само за три дни от благотворителен базар за мартеници. Основни организатори на инициативата са момчетата и момичетата от най-новото попълнение на елитното училище. Учениците от 8 г клас решили да подкрепят благородна кауза, изработвайки сами мартеници, които след това изложили във фоайето на училището. Класната им Виолета Маринова, както и родителите, застанали зад идеята и също се включили в реализацията на събитието.

Събраната сума от продажбата вече е дарена на семейството на Иван Руменов Монев, чиято кауза учениците взели решение да подкрепят. Малкият Иван е със Синром на Даун, бори се с рядка вродена малформация и се нуждае от няколко операции, за да може да живее нормално. Историята на Ванко трогнала целия клас и всички обединили усилия, за да помогнат.

„Това е урок по милосърдие, чрез който учениците от 8 г клас показаха как хората кои са основните човешки ценности. Гордея се с тях, още повече, че са наши ученици едва от  пет месеца. На слънчевото дете Ванко желаем от сърце да оздравее и да има пълноценен и щастлив живот“, коментира директорът на гимназията Веселина Карапеева.

Каузата подкрепиха още две училища. 377.45 лева са средствата, набрани от възпитаниците на СУ „Свети Седмочисленици”, 1053 лева – от ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов”.