318 са класираните на трети тур, документи за новия четвърти етап се подават на 7 и 8 август

154 седмокласници останаха извън списъците на приетите на трети тур за гимназиите, стана ясно от обявените днес резултати. По данни на Регионално управление на образованието в него са взели участие 472 ученици, от които класираните са 318 – 88 в профилирани паралелки и 230 – в професионални. 111 от кандидат-гимназистите са били приети по първо желание.

Записването на класираните на трети етап е на 1 и 2 август в училището, в което са приети. Документи за новото четвърто класиране, което бе въведено от тази година, се подават на 7 и 8 август. Свободните места ще бъдат обявени на сайта на РУО до 4 август. В него могат да участват ученици, завършили успешно основно образование, които не са кандидатствали до момента или които не са се записали в нито едно училище в страната.

Списъците с класираните ще бъдат обявени до 10 август, а записването е в работните дни от 11 до 14 август в училището, в което са приети.

Незаетите места след четвърти етап ще станат ясни до 16 август, а попълването им ще се осъществи до 10 септември по ред, определен от директора на съответното учебно заведение, при спазване на изискването за класиране в зависимост от формирания бал.