Здравни експерти проверяват случая, кметът на район “Северен” Венцислава Любенова е на място, за да провери условията, при които се приготвя храната

15 деца от ДГ „Славей“ са с гадене и повръщане след консумация на храна. Три от тях са в по-тежко състояние и са настанени в инфекциозната клиника на УМБАЛ “Свети Георги”. Те са на възраст около 4 години и са били приети снощи между 22 и 2 часа. След намесата на лекарите и положените грижи състоянието им е подобрено.

Четири деца са били прегледани в амбулатория и са на домашно лечение.

Причината още не е ясна, очакват се резултати от взетите проби.

Потърпевшите малчугани са от втора група в детското заведение, уточняват от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Здравните експерти проверяват случая. На място в детската градина отиде и кметът на район „Северен“ Венцислава Любенова, на чиято територия се намира детското заведение.

Припомняме, че през септември нарочни проверки за качеството на храните в детските ясли, градини и млечни кухни започна Българската агенция за безопасност на храните и РЗИ след сигнал на ръководството на район „Централен“. Повод за това станаха сигнали на родители кметството за сериозни проблеми с обедното меню на децата им, и по-конкретно съмнителните продукти, от които е приготвено. Прокуратурата започна своя проверка по  сигнал срещу фирма, която доставя продукти за няколко кухни на детски градини в район „Централен“.