143 са приетите първолаци на проведеното второ електронно класиране за учебната 2024/2025 година в общинските училища. В него взеха участие 232 деца, които кандидатстваха за обявените 423 свободни места. 77,6 % от класираните на втория етап са в списъците на приетите по първо желание. Записването е до 20 юни. До тогава родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка в училището, в което са класирани. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като проверката е автоматична. Адресна регистрация с документ доказват само родителите на децата без ЕГН.

За некласираните 89 деца предстои трети етап. То ще бъде проведено на 26 юни. Свободните места за него ще бъдат обявени до 21 юни. Срокът за подаване онлайн на заявления е 25 юни. За подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училищата срокът е 24 юни.

Полезно е за родителите на некласираните да знаят, че заявленията им се прехвърлят автоматично към третото класиране, но предвид променения брой свободни места препоръката е да се запознаят с тях и да подадат нови заявления, съобразени с възможностите на училищата за прием. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.