Ренцо Ставрев от Музикалното училище ще зарадва малките пациенти на УМБАЛ „Св. Георги”. Студенти даряват средства от абсолвентски балове за строежа на нова сграда, продължават постъпленията и от училищата

13-годишният изключителен цигулар Ренцо Ставрев ще свири за лежащо болните от Детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги”. Младият талант, удостоен с престижната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Кристална лира”, е предвидил посещението си при малките пациенти на 17 декември. Снощи той бе част от коледния благотворителен концерт във Военния клуб в подкрепа на кампанията “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, чиято цел е набирането на средства за строеж на нова Детска клиника.

В концерта  участваха изтъкнатите цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви, както и Ренцо – възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“. Основен спонсор и инициатор на концерта “Изкуство за живот“ бе френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France” на д-р Елена Радева Николова, родена в Пловдив, която живее от 20 години във Франция.

Преди музикалната част приветствие отправи началникът на Клиниката по педиатрия проф. Иван Иванов, който благодари на стотиците дарители, благодарение на които събраната до момента сума е 80 518 лева. Сред тях са десетки училища, както и отделни класове. 3384 са изпратените есемеси. Студенти дарявали средства, събрани на абсолвентски балове, семейства – пари от кръщенето на децата си. Немалко дарения се получили и след рождени дни, на които празнуващите призовавали своите гости да не носят подаръци, а да дадат своята лепта за каузата.

„За строителството на сградата трябват няколко милиона. Целта на кампанията е да привлечем вниманието на политиците, които да ни подкрепят и този Дворец на здравето да стане факт”, уточни проф. Иванов и покани на сцената бобтейла Мон.

Любимото куче на стотици пловдивски деца е лице на кампанията и подкрепя всеотдайно каузата, заедно със своята собственичка Велислава Костадинова. За Мон имаше и специален подарък, който бе връчен тържествено на сцената – лакомства, поставени в кутия под формата на кокал.