Утре е изпитът по химия и биология. Желаещите да учат в бакалавърските специалности са 563, сочат данните на университета

1279 кандидати са подали документи за магистърските програми на Медицинския университет. Утре е тестът по биология и химия. Няма промяна в изпитния формат. Кандидат-студентите ще покажат знания в два модула – по биология и химия, като за всеки от тях ще получат отделна оценка, която участва в балообразуването.

Кандидат-студентите са разпределени в 20 зали, като ще се използва 50% от капацитета им, заради противоепидемичните изисквания, обясни зам.-ректорът по учебната дейност проф. Ани Белчева.

Държавният план-прием не е променен в сравнение с миналата година. Местата за специалност „Медицина“ са 146 – това е и специалността, посочена от най-много кандидати като първо желание. За „Стоматология“ бройките са 73, а за „Фармация“ – 88.

Резултатите ще са ясни седмица след изпита, а резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 13 юли.

За бакалавърските специалности желаещите са 563. Изпитът по етика е на 5 юли, а на следващия ден е по скулптиране. На 7 юли е изпитът за Социална медицина и Здравен мениджмънт. Резултатите от първия етап на класирането ще станат ясни на 14 юли.