С концерт в Дома на културата формацията ще отбележи 25-годишнината от основаването си

120 малчугани от 5 детски градини ще вземат участие в концерта на детска вокална група „Пеещите котенца“ на 5 ноември от 11 часа в Дома на културата. На сцената по повод 25-годишнината от основаването на формацията ще се качат деца от „Албена“, „Вяра“, „Зора“, „Светла“ и „Слънце“. Те ще представят танци, подготвени по детските хитове от репертоара на групата.

Талантливите вокалисти ще изпълнят 11 хита, чиито автор е техният ръководител Невена Кючукова – композитор и текстописец. Четири от песните й правят своя дебют на пловдивска сцена.

Участие в концерта ще вземат и пораснали вече възпитаници на формацията, които в момента са ученици на НУМТИ „Добрин Петков” и на АМТИИ „Проф. Асен Диаманиев“, както и звезди на музикалното и танцово изкуство, свързани с творческия път на Невена Кючукова. Те ще поздравят малките изпълнители по повод четвъртвековния юбилей.

Някои от тях са концертмайстори, диригенти, оперни и поп изпълнители, реализирани в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия, Швейцария.

Тази година е изключително успешна за „Пеещите котенца“. При участието си в международния арт конкурс „Magia Italiana“ се завърнаха с 5 приза, в това число и златната купа.

Създател на вокалната група за деца от 3 до 8 години е Невена Кючукова, която е композирала над 150 детски песни, стихове, мюзикъли. Част от тях са включени в учебници и помагала за предучилищна и начална възраст на издателства „Просвета“ и „Булвест 2000“.