Станислав Георгиев от ПГ по електроника и електротехника стана първи в индивидуалното класиране

Монтаж на платка по зададена схема трябваше да измайсторят за 50 минути участниците в регионалния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”, който се проведе днес в пловдивския филиал на Техническия университет. 12 отбора от 8 професионални гимназии премериха сили в надпреварата, която е част от календара на МОН, като Пловдив бе представен от ПГ по електротехника и електроника. Според регламента учениците бяха разделени в две възрастови категории – 9-10 и 11-12 клас. Състезателите решаваха тест от 20 въпроса, а след това трябваше да се справят с монтажа на платка с допълнителен подбор на електронни компоненти.

Победител в първа възрастова група стана отборът на ПГЕЕ “Капитан Петко войвода”, Кърджали, втори – учениците от ТМП “Васил Димитров” в Мадан, а Станимира  Младенова и Станислав Георгиев от ПГЕЕ в Пловдив се  класираха на трето място. В индивидуалното класиране Станислав стана първи.

Във втора възрастова група победата грабна отборът на ПГЕЕ- Банско, а втори станаха учениците от ПГМЕТ в Пазарджик. Пловдивските състезатели Хари Елмокян и Мирчо Мъглижанов заеха четвърто място.

Резултатите важат при кандидатстването в пловдивския филиал на Техническия университет.