Първокласник и помощник-възпитател сред новодиагностицираните

12 нови учители са диагностицирани с КОВИД-19, сочат данните на областната управа за изминалото денонощие. Сред заболелите има помощник-възпитател и първокласник.

В СУ „Никола Вапцаров“ с коронавирусна инфакция е учител, преподаващ на  5-7 клас. Последното му посещение в училище е било на 26 октомври.

Начален учител от СУ „Черноризец  Храбър“ е дал положителна проба. Той е класен ръководител на 2 в клас, а последно е бил в училище на 28 октомври. Паралелката е поставена под карантина.

Сходен е случаят с начален учител от „Св.св.Кирил и Методий“ в Първенец, който ръководи 2 а клас. Той е бил за последно в клас на 29 октомври, затова контактните деца от паралелката са поставени под карантина.

Още един начален учител е с КОВИД-19 и той е от НУ “Неделя Петкова“. Той преподава на 2 б и 2 в клас, за последно е бил на работното си място на 29 октомври, затова се налага карантина на контактните деца.

Под карантина е и 3 в клас на ОУ „Стоя Михайловски“, тъй като класният ръководител е с коронавирус.

Има заболял учител и в ПГ по хранителни технологии и техника, но не се налага карантина.

Под карантина са поставени децата от 2 б група на ДГ „Дружба“, заради заболял учител. Предучилищният педагог е бил за последно в детското заведение на 28 окомври, затова и част от персонала е карантиниран.

Две са заболелите учителки в ДГ „Бисер“ в село Труд. Под карантина  са поставени 12 деца от яслена група и 1 лице от персонала, както и 26 деца от 2 а група и 3 лица от персонала.

Под карантина минават  20 деца от ДГ “Щастливо детство“ в Раковски, където има заболяла учителка. 3 лица от персонала също са карантинирани.

Карантинират се децата и персоналът от 3 б група на ДГ „Кремена“, заради заболял учител.

Учителката на 1 б група на ДГ „Перуника“ също е диагностицирана, поради което е наложена карантина на контактния персонал и децата.

В ДГ „ Люляк“ има заболял помощник- възпитател, под карантина са контактният персонал и деца.

С положителен тест е и първокласник от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. Той е ученик в 1 б клас, последното посещение в училище е било на 29 октомври, под карантина е паралелката и класният ръководител.

Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

На проведената днес онлайн среща с кметовете на общините в областта бе взето решение, по искане на областния управител, по места да бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията – особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече  работят  с органите на реда по контрола и спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.