1 (25)

12-класничка оглави СУ „Кирил и Методий” днес. Валя Ликова пое ръководството на училището в Деня на ученическото самоуправление. Учениците заеха не само местата на своите преподаватели, но отмениха и титулярите на ръководните позиции. Оправната зрелостничка, която завършва хореографска паралелка, така умело се справи със служебните си задължения, че за миг не се притесни, когато се оказа, че в училището идва изненадваща проверка. Чаровната абитуриентка предостави поисканата документация, отговори на всички поставени й въпроси и запази самообладание през цялото време досущ като директор с дългогодишен стаж. Освен това издаде заповед за провеждане на шествието на училището на 11 май по повод патронния празник, както и за концерта на зрелостниците във Военния клуб същия ден. Разписа и организирано посещение на театър за 2 юни. Валя вече е издържала предварителните изпити в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и наесен е първокурсничка.

Заместник-директори станаха 11-класници, които са доказали себе си не само в учебната, но и в извънкласната работа. Събитието е традиционно и се провежда всяка учебна година, като кандидатите за ръководни длъжности се избират по предварителни критерии.

2 (27)

6-класниците засадиха цветя в училищния двор в подкрепа на идеята за опазване на околната среда и екологичното равновесие.

В голямото междучасие се проведе и превърналото се в традиционно за училището най-голямо хоро. Деца и учители се събират в двора и играят традиционно българско хоро всеки вторник и четвъртък.