Снимка на зрелостниците събра над 3000 харесвания в социалната мрежа в конкурс за новия български филм „12 а”

Класът от Математическата в Пловдив

12 в от Математическата гимназия стана Звездният клас на България. Снимката на зрелостниците и техния класен ръководител Боряна Генева събра най-много харесвания в социалната мрежа в националния конкурс по повод най-новия български игрален филм „12 а”.

Екипът и младите актьори на продукцията пристигат в Пловдив  на 23. септември за прожекцията от 18 часа в кино „Арена” в МОЛ Марково тепе. Зрителите ще се срещнат с Амбициозната – Велислава Костадинова, Популярната – Анелия Мангърова, Металиста – Калоян Минев, Ицака – влогъра, Христо Стефанов и забавния хулиган Ангел,  ММА спортиста Марио Шиков. На пловдивската премиера ще присъстват и продуцентите Дейвид Варод и Татяна Педерсен, както и авторът и изпълнител на песента към филма – Йоан.

На първата пловдивска прожекция са поканени също момчетата и момичетата Математическата гимназия в Пловдив, които спечелиха големия приз. Тя са били специални гости на  премиерата в София навръх 15 септември и имали шанса да се видят очи в очи и да си направят снимки с популярни личности от родния хайлайф. Облечени в тениските на “12 а”. Радина Кърджилова е чаровна учителка по литература в клас от интелигентни, но вироглави тийнейджъри. Лентата е условно продължение на „11 я“, който донесе на Яна Маринова награда за най-добра женска роля от фестивал в Ростов на Дон.

„Кандидатствахме с една от първите снимки, която сме си правили още в 9 клас. Без да очакваме тя събра изключително много харесвания, доста ни помогнаха родители и приятели”, обясни Боряна Генева, която е преподавател по физика и астрономия. Паралелката с математика и английски винаги е била задружна, но тази година особено много, защото е последната, в която са всички заедно. След като се върнали от премиерата, учениците на шега попитали Генева дали им е разрешено да закъсняват за час, след като вече са звезди.

Снимката, в която учениците са спечелили конкурса.
Снимката, в която учениците са спечелили конкурса.