dscf9806

Виждаме и по-пораснали деца, но всички се „добре дошли” да се докоснете до магията на този инструмент. Държите плоската част, а с кръглата удряте по барабана. Всеки може, много е лесно, нека да опитаме. Така започна уъркшопът на открито, който японските барабанисти от YAMATO превърнаха в истинско зрелище. Край фонтана до общината се събраха стотици деца и родители, за да чуят краткото изпълнение на феноменалните музиканти, а след това да научат първите стъпки от тайната и историята за ритъма на сърцето.

Барабанистите не пропуснаха да благодарят за топлото посрещане в града под тепетата и подариха на пловдивчани такова зареждащо изпълнение, че малки и големи грабнаха палките, готови да изпълнят инструкциите на музикантите, ден преди концерта им в зала „Колодрума”. Най-малкият участник в безплатния уъркшоп – Атанас, се оказа само 5-годишен.

След турнето по случай 20-годишнината си, трупата се преобразява и приема млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени да представят новата програма Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето”.

Не се срамувайте, много е важно да използвате и гласа си, насърчиха малките си ученици японските изпълнители. За изненада на публиката начинаещите се справиха повече от добре, заредени от енергията на професионалистите.

dscf9804