Децата отрупаха с домашно приготвени вкусотии щандовете в подкрепа на 4-годишното момче от Коматево

dsc05085

1161 лева събраха от днешния си благотворителен базар учениците от ОУ „Захари Стоянов”. Коледната акция под надслов “Да помогнем на Ники да проходи” обедини децата от всички класове, които донесоха домашно приготвени вкусотии, с които отрупаха празнично подредените щандове. Само за няколко часа средствата от продажби надхвърлиха 1000 лева и те ще отидат за лечението на 4-годишния Никола Сашев Димитров, който страда от детска церебрална парализа.

До момента на малчугана са направени 10 операции- 6 на краката и 4 на дясната ръка, множество рехабилитации. Детето посещава конна езда, плуване, логопед, психолог, за което са необходими средства. Преди седмица Ники и майка му се завърнаха от
Полша, след пореден курс на лечение и рехабилитация. На 16 януари детето трябва да пътува за продължаване на терапията, за което са необходими много средства, непосилни за самотната майка Саша Владова Димитрова, бивша ученичка на ОУ”Захари Стоянов”.  Всяко прекъсване ще върне състоянието му в начална фаза. Нужната сума за рехабилитационния център в Словакия е 2880 евро.

Дарителската сметка в Уникредит Булбанк  IBAN: BG22UNCR70001522564636  BIC:UNCRBGSF
Титуляр – Никола Димитров  

dsc05084