Гимназистите от 13-ата учебна година направиха филм „Котките на Пловдив“ и подкаст за тийнейджъри

Общо 111 ученици от различни пловдивски гимназии завършиха успешно 13-ата учебната година на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“. Те работиха по индивидуални и групови проекти в осемте различни програми на проекта. С филма „Котките на Пловдив“ завърши групата по „Екранни изкуства“ ( https://youtu.be/G2EeSni5ufM), групата по „PR и реклама“ подготвя подкаст за тийнейджъри.

В Академията участват гимназисти от 8-ми до 12-ти клас. Те с обучават в следните програми – „Творческо писане”, „Графичен дизайн“, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”, „Модерни методи на мислене”, “PR и реклама в областта на изкуствата”, както и две нови програми –  “Артмениджмънт и културен туризъм” и „Фотография и фотопроцеси“. Преподаватели са Ина Иванова, Александър Секулов, Панайот Панайотов, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Павел Иванов, Лили Русковска, Евгений Тодоров, Таня Върбева.

Програмите са разработени специално за проекта. Всички теми надграждат училищните програми, ориентирани са към най-съвременните постижения на изкуството, творчеството, мисленето, комуникациите. В обучението се използват съвременни иновативни и интерактивни методи на преподаване – електронни ресурси, видео материали, уъркшопове, практически занимания, тренинги, игри, работа в група, сюжетно-ролеви игри, кооперативно обучение, проектно-базирано обучение, посещения на ателиета и културни събития. По време на учебния процес няма оценки, но всяка програма завършва с индивидуални или групови проекти по темите на съответната програма – разработване на инструменти за мислене, изложба, снимане на кратки любителски филми, писане на есета, разработка на презентации по актуални теми.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.