801 зрелостници и завършили минали години се пробват на есенната сесия на ДЗИ, изпитните работи ще се проверяват в Спортното училище

 

11 зрелостници не са били допуснати до поправителната сесия на държавните зрелостни изпити. Причината е, че не са завършили успешно 12 клас. Общо 812 зрелостници и завършили минали години бяха заявили желание да пробват шанса си, но служебните бележки за явяване на матура ще получат 801.

Изпитът по български език и литература  ще се проведе на 28 август, а  вторият задължителен държавен зрелостен изпит по предмет по избор – на следващия ден. ДЗИ по желание ще се проведат в периода 30 август – 4 септември.

Регионалното управление на образованието е определило седем пловдивски училища, в които да се проведат изпитите – ПГ “Ана Май”, ПГ по транспорт, ПГ по строителни технологии “Пеньо Пенев”, ПГ по хранене и туризъм, ПГ по битова техника, ПГ по хранителни технологии и техника и СУ “Никола Вапцаров”. За младежите от региона центровете са три – в Карлово, Асеновград и Перущица.

Изпитните работи ще се проверяват в Спортното училище, което беше център за оценяване и по време на редовната кампания. Крайният срок за обявяване на резултатите е 10 септември.

На редовната сесия се явиха над 4500 души от областта, двама „изгоряха“ заради мобилен телефон.