„Ще си говорим за поезия, театър, изобразително изкуство, за любовта”, казва Борис Ангелов от ЕГ „Иван Вазов”

Поредица от live срещи в социалната мрежа Инстаграм с изкушени от изкуството стартира 11-класникът от ЕГ „Иван Вазов” Борис Ангелов. Идеята му е да ръководи разговорите на живо като кани, както младежи, така и творци.

„Ще си говорим за поезия, театър, изобразително изкуство, за любовта, за вдъхновението. В момента съм в процес на уговорка с популярен актьор от български сериал, който вървя до съвсем скоро на екрана, но няма да кажа кой е той, за да повиша любопитството и да накарам повече участници да се присъединят”, казва Борис.

Идеята му хрумва в дните на социална изолация, а след като става ясно, че тази учебна година ще приключи дистанционно, решава и стартира поредицата.

Самият Борис е отдаден на поезията. През август миналата година той стана победител в конкурса “Поезията за всеки, остава тя навеки!” Благодарение на вота на публиката, трите му стихотворения “Най-истинските чувства”, “Как може винаги да си такава” и “Снимки” заеха призовите места. Младежът, изкушен от римите, се включи в творческата онлайн надпревара, чиято голяма награда бе издаване на авторска стихосбирка.

Борис представяше Пловдив в Съвета на децата преди три години, участвал е в редица конкурси за поезия и благотворителни кампании.