Фондация „Пловдив 2019“ подкрепи участието на пианиста от Музикалното училище в една от най-престижните Академии в Австрия

11 годишният Йордан Попов от Музикалното училище се включи в майсторския клас на известния педагог Александър Геберович, дългогодишен преподавател в една от най-престижните Академии във Виена – Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien. Ежедневните занимания на младите музиканти се провеждаха в средновековния манастир Лилиенфелд, основан през 1202 г. от Леополд IV, херцог на Австрия и Щирия.

Йордан, който е от класа по пиано на Елена Тасева, взе участие заедно с 50 таланти от различни националности, благодарение на програма „Полети“ на Фондация „Пловдив 2019“. Академията се организира вече 44 години без прекъсване.

Пловдивското дарование беше избрано да свири на заключителния концерт във внушителната зала „Dormitorium“, където изпълни Соната № 12, F-Dur, KV 332 на Моцарт.

Творческият път на Йордан Попов е сравнително кратък, защото първият му досег с пианото е едва, когато е в първи клас. Той има вече зад гърба си тридесет и един конкурса, една музикална академия и работа с трима международно признати професори по пиано – от България и Австрия.