Онлайн премиерата на книжката се състоя в Деня на таланта на СУ „Цар Симеон Велики“. Звездите от 4 Magic с послание към учениците да не спират да преследват мечтите си

Приключенията на Заека и неговия приятел Лиско събра в книжка 11-годишната Соня Спилкова от СУ „Цар Симеон Велики“. Талантливата петокласничка не само е съчинила сама перипетиите, през които преминават героите, но е автор и на илюстрациите към тях. Премиерата на „Заешки истории“ се състоя днес по време на Деня на таланта на училището. Епидемичната обстановка наложи той да се проведе онлайн.

„Написала съм историите съвсем сама, без родителска помощ. Мога също добре да рисувам, затова реших, че е най-добре да си направя и илюстрациите. Още повече, че докато пишех, си представях как изглеждат главните герои“, обясни на съучениците си Соня. Първите й опити да разказва истории били още във втори клас, но сега нейна приятелка я вдъхновила да ги събере в книга.

Музикални и танцови изпълнения, както и акробатични номера на училищни таланти от 1 до 12 клас намериха място в програмата. Учителите благодариха на всички, които са репетирали и снимали, за да изпратят в срок своите записи и да направят възможен традиционния празник. От няколко години училището е въвело обучение по пиано, така че най-масово бе участието на децата, които правят първи стъпки в овладяване на инструмента. 3 а клас отправи поздрав със стихотворението „Обич“ на Дора Габе, а зрелостничката Ана-Мария, неизменен участник в дните на таланта, и този път блесна с изпълнение в ритъма на латиното.

Голямата изненада бе на финала, когато се появиха звездите от 4 Magic. Момичетата от квартета – победител в петия сезон на Х фактор, пожелаха на учениците от СУ „Цар Симеон Велики“ да не спират да преследват целите си. Ние сме доказателство, че когато има талант, мечтите се сбъдват, казаха Елеонора, Елия, Никол и Валентина. Вокалният им педагог и ръководител на „Арт войс център“ Румяна Иванова е била преподавал в СУ „Цар Симеон Велики“, така че нямало как да откажат на поканата да отправят послание към възпитаниците на училището.