Зам.-кметът Стефан Стоянов връчи сертификати на преподавателите от осемте пилотни училища, които се включват в проекта на Община Пловдив и “Световен образователен форум България”

IMG_3907

“Както всяка институция, така и образователната система постоянно се стреми да гледа в нова посока. Проектът “Иновативни училища” търси възможност със сегашната образователна система, със сегашните норми и сегашните учебници да накара повече деца да влизат с желание и любопитство в клас. Без да променя фундаментално процеса на обучение. В един клас има и отличници, и изоставащи, интегрирани в групата и други, които не са. Новият подход е един от начините да въвлечем повече деца, те са бъдат по-скопойни в училище, да учат по-добре и да бъдат по-успешни”. С тези думи зам.-кметът Стефан Стоянов се обърна към първите учители, които преминаха обучение по проекта “Иновативни училища” на Община Пловдив и “Световен образователен форум България”. 8 пилотни училища стартираха мащабен проект за промяна на модела на обучение с цел повишаване на качеството. Медине партньор е образователен портал “Уча в Пловдив”. Проектът, който предвижда организиране по нов начин на обучението и учебната среда, ще продължи 5 години. Целта на прилаганите новаторски практики е всички деца да бъдат активни, за да се повиши мотивацията им, да се развият техните умения за анализ, презентиране, позитивно общуване, работа в група.

Зам.-кметът Стоянов връчи сертификатите на близо 100 учители, които по собствено желание се включиха в квалификацията. Те са от ОУ “Ал. Константинов”, ОУ “Р. Княгиня”, ОУ “Кочо Честеменски”, ОУ “Яне Сандански”, ОУ “Йордан Йовков”, ОУ “Елин Пелин”, СОУ “П. Евтимий” и НУ “П.Р.Славейков”.  Всички преминаха през специално обучение, за да могат да разработват и въвеждат иновативните методи на програмата, и получиха конкретни практически насоки как да използват проектно-ориентиран подход и да създават условия за работа в екип, как да включват съвременни технологии в класната стая.

“Много разчитам, че с ваша помощ този проект ще стане успешен. И ще можем да привлечем още ваши колеги. Често казано, допреди няколко месеца не вярвах, че ще се включат 8 училища. В момента още толкова искат. Проектът е отворен за всички. Общината е зад вас”, добави Стефан Стоянов.

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.