„Да се учиш да пишеш ръкописно без помощта на учителя, който те води по белия лист, е геройство“, похвали своите първокласници Елена Мерджанова от ОУ „Христо Ботев“ в с. Брестовица

100 дни от прекрачването на училищния праг отбелязаха днес първокласниците от ОУ „Христо Ботев“ в село Брестовица. Когато за първи път преминали към обучение от разстояние в електронна среда на 30. ноември миналата година, децата били стигнали едва до букви „т“ и „д“, а по математика можели да смятат само до 9. За броени дни родители и ученици трябвало да се запознаят с възможностите на обучителната платформа Mайкрософт Teams, благодарение на която учебният процес продължи.

„Трудностите тогава бяха многобройни. Да си вкъщи, а да спазваш дневно разписание, не е лесно за 7-годишните. Да се учиш да пишеш ръкописно, а да я няма ръката на учителя, за да те води по белия лист, е геройство. Всичко това първоначално създаде лека паника, но заедно успяхме да се справим“, призна началният педагог Елена Мерджанова.

Като 100 усмивки и 100 добри думи видяха първите си дни в класната стая децата. Всяко от тях бе изработило проект от 100 предмета, които бяха аранжирани в изложба във фоайето на училището. По повод празника темите в учебните часове за деня бяха свързани с цифрата 100. Родителите не успяха да присъстват на откритите часове като гости, заради противоепидемичните мерки, но пък имаха възможност да наблюдават празничния ден във виртуалните стаи.

„Вие сте герои – пораснали, силни, можещи. Знаете буквите, четете и пишете, събирате и изваждате и се научихте да се справяте във всякаква ситуацията“, похвали децата директорът Ваня Крайчева.