Кабрио автобус извозва ученици до пункт за измерване качеството на атмосферния въздух

 img_10521

Само за 5 секунди премина 100-метрова отсечка с велосипед Диян Николов от СУ „Паисий Хилендарски” и получи нов велосипед от община Пловдив. За най-бързо момиче в състезанието бе обявена Михаела Стойкова от същото училище. Затова тя  получи награда – колело от новата колекция на „Макском“.

img_4101

150 малчугани от детските градини „Каменица“, „Люляк“ и „Малкият принц“ и ученици от „Паисий Хилендарски“ и „Патриарх Евтимий“ се включиха в детски празник в Цар-Симеоновата градина по повод Европейската седмица на мобилността.  Децата се състезаваха по скоростно и майсторско каране на велосипеди, тротинетки и ролери, игри по безопасност на движението и спортно-педагогически уреди „Елемента“, рисуваха на асфалт.

Ваня Николова от„Люляк“ и Мартина Дошкова от „Малкият принц“ показаха майсторски умения в карането на тротинетка и ролери и бяха наградени с нови возила. Всички участници получиха наръчници за майсторско каране на велосипеди от организаторите. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пожела на участнците  да продължат да се движат в града с колела, да ходят пеша и да опазват природата чиста.

Утре кабрио автобус ще извозва ученици до един от пунктовете за измерване на качеството на атмосферния въздух, където ще се запознаят с нивата на транспортния шум и състоянието на градския въздух. Всяка обиколка ще включва и демонстрация на възможности за придвижване с велосипед в града, използвайки изградената мрежа от велоалеи.

На 22 септември община Първомай организира велопоход до Бряговски язовир, където участниците ще имат възможност да карат лодки и канута. Ще бъде направена и демонстрация със скутери.