ОУ „Екзарх Антим I”, СУ „Любен Каравелов” и ДГ „Мая” подкрепиха акцията на БМЧК

100 празнично опаковани кутии с изненади ще зарадват децата, които няма да посрещнат Бъдни вечер и Коледа у дома, а в болничната стая. Всяка година Български младежки Червен кръст организира традиционната кампания „Кутии на приятелството“, в която ученици от различни пловдивски училища имат възможност да дарят нови играчки, книжки и лакомства и да напишат послание до децата, принудени да останат в болничните заведения за празниците.

В тазгодишната инициатива се включиха ОУ „Екзарх Антим I”, СУ „Любен Каравелов” и малчуганите от  детска градина „Мая”. Децата и младежите събирали подаръците в продължение на близо месец, опаковали ги старателно и описали на етикет пола и възрастта, за която е подходящ избраният от тях подарък. Към много от кутиите били прикрепени и ръчно изработени картички с пожелания за скорошно оздравяване и късмет през новата година.

20 доброволци на БМЧК ще поднесат на децата от пловдивски болници подаръците. Още утре ще бъдат изненадани малките пациенти от детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги”, на 27 декември – педиатричното отделение на МБАЛ „Пловдив”. Малчуганите от детска клиника ще бъдат зарадвани предновогодишно на 28 декември.