„Вие сте олицетворение на най-ценните качества на съвременните млади хора – интелигентни, любознателни, с невероятен творчески потенциал и стремеж към усъвършенстване и покоряване на нови върхове. Вашите резултати превръщат нашето училище не само в емблема на Пловдив, но и в образец за авторитетно учебно заведение“.

Това каза директорът на Езикова гимназия „Пловдив“ Николай Радев на днешния празник на училището, който се проведе във втора палата на панаира, и връчи грамоти на повече от 100 ученици, участници в национални кръгове на олимпиади по български, английски и немски език, както и на спортни звезди. Специални отличия получиха тримата лауреати – Емил Манчев (български и немски език), Ива Ичевска (български език) и Анна Павлова – първо място във възрастова група 8-10 клас на националната олимпиада по български език.

Връчени бяха и наградите от литературния конкурс на фондация „Стоил Куцев“ и от математическото състезание в памет на дългогодишния преподавател Румен Вангелов.

По традиция на празника се изявиха талантите в областта на изкуствата и спорта. Бурни аплодисменти получиха 12-класничките Весела, Маргарита, Елинор и Христина от Мюзикхолен театър „Пловдив“, които се изявяват за последен път на училищна сцена. Подиума завзеха европейските шампионки по спортна аеробика Анна-Мария Куманова, Габриела Андонова и Николета Кацарова от 10 клас.

За последно блесна на училищна сцена още една звезда – Ива Ичевска от 12 в клас, победител в поредица от световни и национални математически състезания, носител на първа награда в международни музикални конкурси, член на Клуба на успелите деца на България към Фондация „Димитър Бербатов“ в направления математика и музика.

Грация и изящество демонстрира гимнастичката Рая Айгътова, която изигра съчетание с обръч.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.