Участниците трябва да отговорят на 11 въпроса за защитени видове животни и растения и разделното събиране

dsc_04551

Еколабиринт по повод на Световния ден на околната среда – 5 юни, организира пловдивската регионална инспекция в Цар-Симеоновата градина. Инициативата се провежда съвместно с община Пловдив и „ЕкоПак България и е част от информационно-образователната кампания под надслов „Да бъде по-чист, по-зелен и по красив моят Пловдив“.

Еколабиринтът е съоръжение с образователен и увлекателен характер. В него всеки участник трябва да отговори на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. При правилни 11 отговора всяко дете стига до изхода и печели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Върху еколабиринта са изрисувани изображения на защитени видове животни и растения в страната. Инициативата, към която се очаква да се присъединят 100 участници, е ориентирана към деца между 10 и 12 години.

В отделен кът експерти на РИОСВ и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив ще информират учениците за биологичното разнообразие в Цар-Симеоновата градина и в областта.

Стартът на кампанията за Световния ден на околната среда ще бъде даден в 11 часа в Цар-Симеоновата градина. Тази година тя е под мотото: „Свързване на хората с природата“.