Тазгодишният випуск зрелостници и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров засадиха дръвчетата и поставиха табела: „От поколенията за поколенията“

Горичката на Националната търговска гимназия „израсна” в най-младия пловдивски район. Тезгодишният випуск зрелостници и преподаватели от авторитетното училище, начело с директора Славейка Иванова и кмета на „Тракия” Костадин Димитров, засадиха 10 дръвчета. Те са от вида японска вишна и оформят цяла горичка на територията на Ротари парк.

В близките дни на мястото ще бъде монтирана табелата с надпис: „Горичката на Националната търговска – Пловдив. От поколенията за поколенията”.

Инициативата е по повод 110-та годишнина от основаването на учебното заведение и е своеобразен „зелен” подарък за пловдивчани от настоящите възпитаници на Националната търговска гимназия. Тя бе обявена на тържественото честване на патронния празник на 19 февруари.

Директорът Славейка Иванова подари на кмета на „Тракия” Костадин Димитров специален албум, посветен на юбилея, и благодари за съвместната работа.