В деня на отворените врати  деца от „Мария Луиза“ показват изложба с рисунки, студенти – репортажна фотография

2 (1) (1)

Възстановка на съдебен процес по наказателно дело ще направят утре 10-класници от ЕГ „Пловдив“. Инициативата „Час на класа“ е в рамките на Деня на отворените врати. Събитието се осъществява от Апелативен, Окръжен и Районен съд по повод Деня на Конституцията и юриста.  На  16 април 1879 г. първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция и тази дата е обявена за професионален празник на българските юристи.

Събитието ще бъде открито от Магдалина Иванова – председател на Апелативен съд – Пловдив, Веселин Хаджиев – председател на Окръжен съд , и Иван Калибацев – председател на Районен съд .

В сградата на Съдебната палата ще бъде представена изложба рисунки по проекта „Съдът през погледа на децата от Дом за деца, лишени от родителска грижа „Мария Луиза“.

Ще има презентация на фотографии на студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, направени по време на проведения час по репортажна фотография в сградата на Съдебната палата. Ще бъдат презентирани репортажи по дела с влезли в сила присъди, предизвикали медиен интерес.

Днес гости на съда бяха третокласници от начално училище “П.Р.Славейков”.

Провеждането на Ден на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система.