tenis_plovdivski_uspeh2

10-класникът от Националната търговска гимназия в Пловдив Николай Стоянов изненада звездите на Тенис Академия “Рафа Надал“ като спечели второто издание на престижния международeн турнир „Тони Надал“ в Манакор, Палма де Майорка. Първите три мача от сингъл турнира юношата на тенис клуб “Локомотив Пловдив“ спечели с променлива игра, но направи големия пробив в състезанието на четвъртфинала. В 3-часов зрелищен мач той се наложи над звездата на академията и испанския тенис Енрике Шмид 2:6/6:2/6:4 пред погледа на Тони Надал. В следващия ден на полуфинала 16-годишният състезател не даде и един гейм на съперника си Серхи Бенитес. Самият финал беше отново изигран от Стоянов със завидно спокойствие и самочувствие срещу Нунсио Тиел 6:1/6:0 и така той завоюва престижното злато.

Буквално в рамките на една седмица това беше вторият пореден турнир с негово успешно участие в Палма де Майорка. По време на тренировъчните игри той успя да впечатли треньорите си и получи две допълнителни награди.

В турнира до 18-годишна възраст, спечелен от Николай Стоянов, се включиха световни тенис надежди като Малик Омархаков от Казахстан и индийският шампион Адил Калянпур.

Николай се справя еднакво добре с ракетата и със сметките, тъй като учи „Митническа и данъчна администрация”. Засега е успешен и на двете поприща.